Missie

Mijn praktijknaam ‘Het pad naar jezelf’ heb ik gekozen, omdat het mijn missie is om hoogsensitieve kinderen en volwassenen te begeleiden in hun zoektocht naar wie ze werkelijk zijn. Waarbij ze gaan ontdekken wie ze echt zijn en wat hun talenten en kwaliteiten zijn. Daarnaast kunnen ze gaan ontdekken, of beter gezegd zich herinneren, wat hun missie hier op aarde is.

Vaak komen mensen op het pad van bewustwording en innerlijke groei terecht als ze op de één of andere manier ‘vastlopen’ in hun leven. Dat kan zijn door bijv. het overlijden van een dierbare, burn-out, ziekte, een relatiebreuk of verlies van een baan. Je hele leven staat op z’n kop en je kan niet verder leven zoals je voorheen deed. Het kan ook dat je vastloopt, omdat de manier waarop je leeft eigenlijk niet past bij wie jij ten diepste bent. Je leeft je leven niet op je eigen manier, maar zoals er van je verwacht wordt. Vroeg of laat kom je dan jezelf tegen. Je kunt gewoonweg niet meer verder op deze manier en er komen vragen als:

  • wie ben ik?
  • wat wil ik?
  • wat heb ik nodig?
  • wat is goed voor mij?
  • wat is het doel van het leven?
  • wat wil ik doen met mijn leven?
  • enz.

Er volgt een hele zoektocht naar jezelf. Je komt dan op het pad naar jezelf.

Ook de coronatijd heeft bewustwordingsprocessen bij mensen op gang gebracht. Er waren minder mogelijkheden om andere mensen te ontmoeten. De afleiding die er normaal altijd was, was er opeens niet meer. Mensen werden meer teruggeworpen op zichzelf, hadden meer tijd voor zichzelf en dat zorgde er ook voor dat men meer tijd had om over belangrijke vragen na te denken.

Op het moment dat je ‘vastloopt’ kan je hele leven op z’n kop staan. Er is vaak een periode van chaos en verwarring. Het kan dan voelen alsof je hele fundament onder je vandaan is gehaald en je komt in een diepgaand proces terecht. Stapje voor stapje ga je op zoek naar jezelf. Je gaat ontdekken wie je bent, wat je wilt, wat je kwaliteiten en talenten zijn. Je gaat weer leren leven vanuit je hart. Ook komen er allerlei emoties boven die verwerkt en geheeld mogen worden. Dit kunnen emoties en ervaringen zijn die al lange tijd weggestopt zijn en nu weer in het bewustzijn komen.

Enerzijds zijn er dus dingen uit het verleden die verwerkt en geheeld mogen worden en anderzijds is er de mogelijkheid om opnieuw naar de toekomst te kijken en een ander pad te gaan bewandelen. Graag wil ik je begeleiden in het proces van ontdekken wie je bent en wat je hier komt doen en een stukje met je meelopen op het pad naar jezelf.

Naast volwassenen begeleid ik in mijn praktijk ook kinderen en jongeren. Steeds vaker zie je dat vooral gevoelige kinderen en jongeren al vroeg in hun leven ‘vastlopen’. Ik help hen te ontdekken wie ze zijn en wat hun talenten en kwaliteiten zijn. Als zij leren om dicht bij zichzelf te blijven en te leven vanuit hun hart, zullen ze ook gaan ontdekken wat hun zielsmissie is. Dan kunnen ze (later) gaan doen waarvoor ze hier op aarde zijn gekomen.