Over mij

Mijn naam is Annet van Essen (1969). Al ruim 35 jaar ben ik geïnteresseerd in alles wat met bewustwording en innerlijke groei te maken heeft. Daarnaast hadden ook natuurlijke geneeswijzen altijd al mijn interesse.

Deze interesses zijn begonnen toen ik ongeveer 19 jaar oud was en werden alleen maar groter toen ik op 21-jarige leeftijd ‘vastliep’. Ik studeerde aan de HEAO, maar het was duidelijk dat dit niet de richting was waarin ik gelukkig zou worden. Ik heb, nadat ik gestopt was met deze studie, nog wel een paar banen gehad in die richting, maar toen ik 24 was gooide ik het roer helemaal om. Ik ben toen de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk gaan volgen, omdat ik heel graag met kinderen wilde gaan werken. Na het behalen van mijn diploma kon ik direct aan de slag in de kinderopvang, waar ik 13 jaar in verschillende functies heb gewerkt.

Al heel snel begon ik naast mijn werk in de kinderopvang cursussen en opleidingen te volgen zoals (Bach)bloesemtherapie, orthomoleculaire voeding, reiki, medische basiskennis HBO en later ook cursussen op het gebied van coaching, zoals kindercoaching, pubercoaching, personal coaching en coaching bij stress. Toen al had ik de droom om een eigen praktijk te starten.

In deze jaren werd ik ook moeder van een dochter (1999) en een zoon (2003). Het bleek dat zij heel hoogsensitief waren. Het waren echte nieuwetijdskinderen. Al snel werd duidelijk dat dit niet alleen voor hen, maar ook voor mij gold. In de loop der jaren heb ik mede dankzij mijn kinderen veel geleerd over hoogsensitiviteit (HSP) en nieuwetijdskinderen. Deze kennis en ervaring kan ik in mijn praktijk inzetten om kinderen en volwassenen te ondersteunen en begeleiden bij waar zij als HSP-ers, nieuwetijdskinderen en volwassen nieuwetijdskinderen tegenaan lopen.

In 2008 heb ik mijn baan in de kinderopvang opgezegd met de bedoeling om de opleiding waar ik op dat moment mee bezig was af te ronden en daarna mijn praktijk te starten. Het liep echter allemaal anders. Ik werd ziek en het duurde heel wat jaren voor het duidelijk was dat het om de ziekte van Lyme ging. Al met al ben ik lange tijd ziek geweest en hoewel deze jaren zeker niet altijd makkelijk waren, hebben ze mij wel veel gebracht. Ik heb veel over mijzelf en het leven mogen leren. Inzichten en ervaringen die ik ook allemaal mee kan nemen in de begeleiding van de cliënten in mijn praktijk. Ook al was ik na 12 jaar nog niet geheel hersteld, heb ik toch besloten om in 2022 te starten met mijn praktijk.